Hasznos információk

HomeHasznos információk

Kárpitos bútorok

Sima szivacsos:
A legegyszerűbb kivitel, vékony, közepes keménységű szivacsból készült fekvő felület. Elsősorban azoknak ajánljuk, akik nem mindennapos használatra vásárolnak bútort és a lehető legkevesebb pénzért jó minőséget szeretnének.

Extra szivacsos:
Ez egy 10 cm vastagságú kemény hab melyen feszes, egyenes a huzat és egyenletes tartást biztosít mind franciaágyakon, mind kanapékon. Azoknak ajánljuk, akik egyenes kemény felületen szeretnek aludni.

Ortopéd szivacs:
Az ortopéd szivacs kétrétegű (7+5 cm). Az extra szivacs (N30) és egy rugalmas hab (HR37) együttes kombinációja, ami így egy kiváló rugalmasságú 12 cm vastagságú ülő és fekvőréteget képez a bútoron. Elsősorban azoknak ajánljuk, akik mindennapos használatra keresnek kényelmes, tartós, ülő vagy fekvő bútort.

Extra rugós:
Ez egy sűrű rugótekercsekből álló, él kerettel ellátott, rugalmas hatást biztosító fekvőfelület. Elsősorban azoknak ajánljuk, akik puha, rugalmas ágyon szeretnek aludni. Ár – érték arányban ez a legnépszerűbb fekvőfelület kialakítás.

Ortopéd rugós (gerincvédős zónával):
Ez egy nagyon erős rugótípus mely igény szerint keményíthető. Nem rendelkezik él kerettel, viszont vastag keményszivaccsal van a széle megtámasztva, valamint a rugótekercsek köze szivacscsíkokkal van kierősítve. Elsősorban azoknak ajánljuk, akik szeretnek egyenes, kemény felületen aludni. Nagyon tartós, szinte kifeküdhetetlen, így nagyobb súlyúaknak ideális választás.

Heverők, sarokülők irányának meghatározása:
Heverőknél, kanapénál: Ezt úgy tudja meghatározni, hogy ha szemben áll a heverő nyitható részével, akkor, ha jobb kézre esik a támla, akkor jobbos, ha bal kézre esik a támla, akkor balos. Sarokülőknél: Ezt úgy tudja meghatározni, hogy ha szemben áll a sarokülővel, akkor, ha jobb kézre esik a hosszú oldal, akkor jobbos, ha bal kézre esik, akkor balos a sarokülő iránya.

Egyedi méret:
Egyes termékek esetében lehetőség van a szabványtól eltérő méret rendelésére. De az egyedi méretben gyártott bútor ára magasabb! Ha ilyen igénye van, keresse munkatársainkat.

Szövetek:
Bútorainknál amennyiben választható a szövet, Önnek kell megadnia, hogy az adott felületet milyen szövettel szeretné megrendelni. A szövetek árai több kategóriába vannak sorolva. A bútorok alapára minden esetben az 1-es kategóriás szövet árral van bemutatva, ha Ön ettől eltérő kategóriájút választ, úgy annak ára magasabb lesz. Bútoraink többsége többfajta szövettel is kombinálható, amire felárat nem számítunk fel, viszont minden esetben az Ön által választott szövetek közül, a legdrágább felárával számolunk. A franciaágyak esetében a nagyobb méret választásával, automatikusan a szövet felár is minimálisan emelkedni fog.
A csíkos, kockás és levélmintás anyagok, ha egymással találkoznak, nem mindig illeszthetőek szimmetrikusan. Van olyan eset, hogy egyáltalán nem is lehet megoldani. A franciaágyak esetében a levélminták és az absztrakt minták soha nincsenek illesztve, ezeket nem is lehet illesztve kérni. A franciaágyaknál mindegy milyen méretről van szó, mindig 3db-ból van összevarrva az ágybetét szövete, mivel a szövettekercsek szabvány szerint 140-150cm szélesek, így mindig toldani kell.

Vázszerkezet:
Ágyneműtartóink 16-18mm vastagságú finom felületű natúr forgácslapból, vagy 18mm-es fehér bútorlapból készülnek csavarozott kivitelben, gyalult csiszolt fenyő,vagy rétegelt lemez (18mm) tőkékkel megerősítve. A kávák (ágyneműtartók) 3.2mm vastagságú natúr és/ vagy fehér farostlemezzel vannak lemezelve. Az ágybetéteinket képző faágy keretek csapolással készülnek szárított fenyő fűrészáruból 5-6-7 bordás kivitelben, vastag keresztmetszetben. Ülőgarnitúra vázaink a csavarozás és kapcsozás mellett ragasztott kivitelűek.

Az ágybetétek:
Az ágybetétek többféle szivacsos és kétféle rugós kivitelben készülnek. A szivacsos betétek közül az ülő és fekvő felületekre az N30-as keménységű szivacsnál puhábbat nem ajánlunk.. Az kanapék és ülőgarnitúrák árai minden esetben az N30-as keménységű szivaccsal értendőek. A rugós betéteknél lehet választani: él-keretes rugós ágyat és erősített rugós ágyat. Az él-keretes rugós ágyak rugalmasabbak. Minden esetben a keret széléig ér a rugózat ez a kivitel a gyakoribb és az olcsóbb. Az erősített rugós ágyak rugózata rövidebb, mint maga a keret méret, helyét szivacs tölti ki, itt a rugó közeinek ki szivacsozásával keményíthető a fekvőfelület. A szivacs csíkok keménységének változtatásával és minél több rugó köz kitöltésével tudjuk keményíteni a fekvőfelületet. Ezen csíkok puhításával és ritkításával, viszont puhább felületet tudok elérni. Rugóink első osztályú 2.2mm vastagságú edzett minőségi rugóacélból készülnek sűrű rugótekercselésekkel, eltérve a legtöbb cég által alkalmazott olcsó 1.8-2.0mm vastagságú, ritka tekercselésű könnyen deformálódó rugóktól. A kétféle rugó választás csak a franciaágyaknál és a heverőknél lehetséges!

Vasalások, fémek és műagyagok:
Vasalásaink minden esetben festett vagy horganyzott kivitelűek. A funkciójuknak megfelelő anyagvastagsággal rendelkeznek, könnyen, problémamentesen működnek és esztétikusak. Műanyag alkatrészeink között megtalálhatóak a hagyományos típusú lábak és ütközők, valamint a dizájnos modern stílusú bútor lábak állítható és fix kivitelben is.


Matracok

Pur-habos matracok:
Kifejezetten rugalmas, porózus belső szerkezetű, habosítással készülő anyag. Igen kedvelt az ár-érték aránya és könnyű súlya miatt. Különböző sűrűségű habokat állítanak elő, mely ezáltal különböző keménységű. Az anyag rugalmasságának köszönhetően jól követi a test vonalát, és azt alátámasztja. Bordasoron keményebb, rugalmas ágyrácson komfortosabb fekvő felületet kapunk. Kombinálhatjuk kókuszhánccsal, bonell rugós és táskarugós rendszerekkel is.

Vákuum matracok:
Ezzel az új csomagolási formával akár kézben is elszállítható még a 180×200 cm-es matrac is! Ehhez az extra csomagolási lehetőséghez azonban az átlagos matracösszetételhez képest más alapanyagokat kellett felhasználni. A nyugat-európai trendeket is figyelembe vevő kísérletezések eredményeként készült el ez a forradalmian új ágybetét. A matrac magja egy 3 zónás, nagy sűrűségű, de mégis jó légáteresztő képességű rolocell-hab, mely ugyan olyan pont rugalmas anyag mint a latex, ezáltal a vákuummatracok megőrizték a latex matracokban lévő ortopédikus tulajdonságot, de ötvözték azt a rugalmas csomagolhatóság követelményével. A matrac kényelmi rétegét kétféle anyag töltheti ki: rolocellhab, és termopur. A matrac huzata lehet fix vagy antiallergén, levehető és mosható.

Bonell rugós matracok:
Az egészséges alvás alapfeltétele a test helyes anatómiai alátámasztása. Ez azt jelenti, hogy fekvésnél a gerinc összes görbületének alátámasztásával érjük el a természetes testhelyzetet. A gerincre ható nyomás így egyenletesen oszlik el, ennek köszönhetően az izmok el tudnak lazulni, ezáltal regenerálódnak. Az idegrendszer egyes pontjai nincsenek blokkolva és a vérkeringés alvás közben is megfelelő. Rugós ágybetéteink ezen ortopédikus tulajdonságát a tartó mag szerkezete biztosítja, melynek feladata felvenni az emberi test vonalát és olyan alátámasztást teremteni, amely biztosítja az optimális fiziológiai testhelyzetet. Ágybetéteink további fontos tulajdonsága az antiallergén jelleg, melyet a szerkezetben felhasznált természetes és más antiallergén anyagoknak köszönhet. Továbbá olyan összetevőknek, melyek elégséges lég- és páraáteresztéssel rendelkeznek, ezáltal lehetővé teszik a matrac száraz klímájának megtartását, amely pedig féken tartja a baktériumok szaporodását. Ágybetéteink nagy része téli-nyári oldalas változatban készül. A téli oldalon gyapjú található, aminek a hő tartásban van szerepe. A nyári oldalon pedig pamut és üreges rostszál keveréke, ami a jó szellőzést segíti. Minden ágybetétünk külső huzata is antiallergén. Összes ágybetétünk oldalhab-megerősítéssel rendelkezik.

Táska rugós matracok:
A zsák- (táska-) rugós ágybetétek 1,8 mm-es acélrugóból készülnek, de dupla annyi rugót tartalmaznak, mint a bonell rugós változatok, ezek biztosítják a tökéletesebb testvonal követést, az elasztikusságot és a lehető legnagyobb kényelmet. 1000-rendszer Az 1000 táskarugó a 200 x 100 cm-es matracban még több ortopédiai pontot teremt, ezek a test alakját még pontosabban követik!


Bútorok ápolása

A jó minőségű bútorok még tovább tartanak, ha gondjukat viseli. Az alábbiakban leírjuk, hogyan gondozhatja bútorait.

Fa és furnér:
A fa és a furnér színárnyalata fény hatására változik. Az első 6-8 hétben, amikor a tárgy először van kitéve a környezeti fényhatásoknak, hagyja szabadon a felületeket, ne tegyen rá sem más tárgyat, sem dekorációt Előfordulhat, hogy a nem egyenletes megvilágítás maradandó nyomokat, köröket eredményez. Kezdetben az új bútornak is időre van szüksége ahhoz, hogy elnyelje a fényt, mielőtt tónusa megegyezővé válik a meglévő bútorok tónusával
Vizet csak kis adagokban szabad használni, a vivőanyag csakis puha ruha legyen. Letörlés után mindig használjon száraz ruhát. A fa és a furnér folyadékokra igen érzékeny, ezért minden kiömlött folyadékot azonnal le kell törölni. A foltokat mindig a lehető leggyengébb hatású tisztítószerrel távolítsa el. Megfelelő szappanos oldatot készíthet, ha 1/4 dl szappanport egy liter meleg vízben old fel.

Kárpitozás, kárpitozott párnák:
Ha lehetséges, rendszeresen cserélgesse a kanapé ülő- és hátpárnáit, ezzel egyrészt egyenletes kopást ér el, másrészt meghosszabbítja a bútor élettartamát. A párnák alakjának megtartására rendszeresen rázza fel és paskolja meg a habanyaggal, tollal töltött párnákat. Időnként ellenőrizze a kanapé lábait és győződjön meg arról, hogy elég stabilan kötődnek-e a bútor korpuszához.

Szövetek, bútorhuzatok:
Óvja a huzatot a közvetlen napfénytől, a kifakulás elkerülése érdekében.

Hagyományos tisztítás:
Porszívózza gyakran, és használjon textiltisztítót az általános tisztításhoz. Javasoljuk, hogy a textiltisztító használata előtt olvassa el annak használati utasítását, hogy megelőzze a foltok és a szennyeződés behatolását a textilszövetekbe.

Bőr:
Óvja a bőrt közvetlen napfénytől és hőforrásoktól, hogy megelőzzük a színkopást.
Általános tisztításhoz csak egy száraz, puha törlőt használjon! Ha szükséges, törölje át, vagy enyhén dörzsölje meg a teljes felületet egy tiszta, puha, enyhe szappanos vízbe mártott anyaggal. Ha porszívózza, használjon puha kefés fejet, hogy elkerüljük a karcolódást.

Matracok:
Rendszeresen fordítsa át matracait, hogy azok megtartsák formájukat és élettartamuk hosszabb legyen. Hagyja az ágyat fedetlenül, amennyire csak lehetséges, és mindig ágyrácson helyezze el a matracokat, és nem egy összefüggő felületen. Ez lehetővé teszi a levegő áramlását és szellőzteti a matracot. Próbálja meg eltávolítani a kilöttyent folyadékokat úgy, hogy a matracot megnyomogatja víz és mosogatószer keverékében. Hagyja a matracot fedetlenül, hogy szellőzzön. Időnként porszívózza ki a matracot!

Kosár
Sign in

No account yet?

Create an Account
Product Categories
Kövess minket: